JairiPalonen

Julkisen talouden velkaantuminen

 Suomessa tehdään jatkuvasti sisäistä hiljaista devalvaatiota, kun se ei onnistu palkkojen suoranaisella alentamisella, niin nostetaan niitä nimellisesti ja samalla nostetaan elinkustannuksia, nostamalla tasaveroja, Viime vuona nousi ALV, valmisteverot, terveys, vanhusten hoivapalvelut.............nämä mainitakseni
Nyt hallitukseen jäävät päättivät nostaa kiinteistöveroa, sähköveroa, polttoaineveroa ja joitakin muitakin veroja, pintaan nousi lapsilisien leikkaus, kaikki hintojen nousut, vievät eurolta ostovoimaa , eli rahalla saat vähemmän tuotteita, kulutuskin laskee sen myötä. Kun kustannuspaineet tuodaan jatkuvasti yksityiselle sektorille, vaikuttaa se työn hintaan, ja lomautuspaineeseen ja työpaikkojen häviämiseen. Jos verotulot ja työpaikat häviää yksityiseltä sektorila, jaettavaksi jää myös vähemmän julkisen sektorin palkkoihin, nyt kun valtion tulot ei riitä tätä kattamaan velkaa tehdään, ja sitä jaetaan, niin kauan kuin lainaa saadaan. Palkkatulot pitäisi leikata 2009 tasolle niin valtion velkaantumien pysähtyisi, ja työpaikat säilyisivät.

- ei ollut selkärankaa tälläkään hallituksella, velanotto jatkuu.......................

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minä en mitään ymmärrä talousasioista, mutta ihmettelen miksi puhutaan "velkaantumisesta" sen sijaan että sanottaisiin että "otetaan velkaa".

Ei kait vaan yritetä paeta vastuuta?

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Lienee ainoa keino saada byrokraatien suuret palkat maksuun, menettämättä liian paljon niiden ääniä. Kun ei mokomat ymmärrä muutoin jättää tuottoisia suojatyöpaikkojaan.

PS. en puhu "Sari sairaanhoitajasta" tai rakennustarkastuksen sihteeristä.

Toimituksen poiminnat