JairiPalonen

Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun kysymään ruvettiin "Kun kokoomuksen puoluetoimiston viestintää ja visualisointia hoitava henkilö kyselee julkisesti, onko oikein julkaista blogiani lehdessä, niin on aika ruveta kyselemään oman sananvapautensa perään. Erityisesti aihetta kyselemiseen on, kun hän jatkaa omaa virhettään tajuamatta samalla linjalla, vaikka hänelle siitä heti nasevasti huomautetaan."

Puolueille: Varsinkin niiden suppealle sisäpiirille – on tärkeintä vallan ja siitä seuranneen tulon jakaminen , saaminen ja sen pitäminen kaikin keinoin. Vallassa pysyäkseen puolueet ovat valmiita tekemään suuriakin periaatteellisia kompromisseja ihanteistaan ja tavoitteistaan, päästäkseen uudestaan valtaan. Moraalin rajojakin ollaan valmiita venyttämään.Puolueille "hillotolppa" on tärkeintä, ei koko kansan etu. Suomea sanotaan konsensusyhteiskunnaksi, ja johtava mediamme on siitä jopa ylpeä. Sopu ja yksimielisyys asioista ovat tietenkin hyvä asia, mutta huono puoli on, jos konsensus johtaa ilmapiirin ummehtumiseen ja keskustelemattomuuteen, sekä yhteisöllisyyden heikkenemiseen-nukkuvien puolue kannatus lisääntyy, toimiiko demokratia?

Puolueet ovat ideologialtaan lähestyneet toisiaan ja hallitustyöskentelyssä loputkin erot tasoittuvat. Valtakunnan johtava media käy keskustelua lähinnä poliitikkojen tyttöystävistä ja heidän tekemistään paljastuksista. Demokratiaan kuuluu myös poikkeavien mielipiteiden ja uusien ideoiden esittäminen ja yhteisesti hyväksytyn konsensusmielipiteen kyseenalaisttaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Saku "Goebbels" Timonen on erikoinen ilmiö. Hän on ikään kuin virallisesti hyväksytty versio MV-lehdestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juristi Timonen kirjoittaa asiallisesti ja hyvin ja sekös valemedioita pännii.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Vääristelee ja venyttää faktoja sekä ihmisten tarkoitusperiä kiihottaakseen heikkolahjaisempaa internetin käyttäjäkuntaa.

Käyttäjän JukkaTanttari kuva
Jukka Tanttari Vastaus kommenttiin #3

Ilmoittaudun välittömästi heikkolahjaisempaan, joskaan en kovin helposti kiihottuvaan internetin käyttäjäkuntaan.

Uutisen mukaan MV katosikin taas verkosta.
https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/mv-julkaisu-k...

Huh. Onneksi on vielä Timonen. Toivottavasti hän jaksaa piileksiä Juuan vuorilla. Mahdollisia muita yhtä heikkolahjaisia lukijoita ajatellen: edellinen virke on sarkasmia.

Edit. Korjasin kirjoitusvirheen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

Sarkasmisi on surkeaa, koska siitä ei selviä, mitä mieltä olet. Timonen on tavallinen kansalainen, joka on joutunut wannabe-natsien ja heikkolahjaisten hörhöjen maalitauluksi. Se on vakava asia eikä sen tiimoilta kannata paljon huulta heittää.

Käyttäjän JukkaTanttari kuva
Jukka Tanttari Vastaus kommenttiin #5

Arvosta Timosta suuresti. Pahoittelen surkeaa kommenttia.

Voitko Jairi poistaa kommenttini #4.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

No ei kai sentään, olisi minun oikeasti pitänyt tuo tajuta : )

Käyttäjän JukkaTanttari kuva
Jukka Tanttari Vastaus kommenttiin #7

Taipumukseni on kirjoittaa turhan monimielisesti.

Kommenttisi sai minut ajattelemaan asiaa toiseltakin kantilta ja oli siksi erinomainen. Kiitos Jouni siitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #3

Poikkeaako Timosen kirjoitukset paljonkin näistä?

2.8.2013
US
Perheyritysten liiton puheenjohtaja Matti Vanhanen Helsingin Sanomille.
–Aikanaan pääministerinä teimme valtionhallinnon tuottavuusohjelman, jossa piti vähentää 100 000 työntekijästä 14 000.

26.5.2016

HS- Helsingin yliopisto on irtisanonut 371 työntekijää. Irtisanomisten lisäksi yliopiston työntekijämäärä pienenee ensi vuoden loppuun mennessä eläköitymisten ja vapaaehtoisesti lähtevien myötä.

TEM-marraskuu-17
Marraskuun lopussa työ­ ja elinkeinotoimistoissa
-oli kaikkiaan 580 800
työnhakijaa+
Aktiivitoimissa olevat 126 700

Kaikkiaan työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli
marraskuussa avoinna 85 500 työpaikkaa

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #3

Tunnet siis itsesi kiihottuneeksi?

No, kuka mistäkin...?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #3

PP: "Vääristelee ja venyttää faktoja sekä ihmisten tarkoitusperiä kiihottaakseen heikkolahjaisempaa internetin käyttäjäkuntaa."

Olet vapaa osoittamaan ylläkuvaamasi luulosi/mielikuvasi todeksi, edes huonosti mutta mieluiten tietysti uskottavasti. Siihen asti totean, että luulosi/mielikuvasi kertoo yksinomaan itsestäsi, eikä vähimmässäkään määrin Sakari Timosesta.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #14

No ihan esimerkiksi hän repi juuri hatusta idean että työllisyystilastot olisivat yhtäkkiä väärennettyjä. Ei hän esittänyt mitään perusteita ajatukselleen, ei edes lainannut Raamattua. Heikkolahjainen internetin käyttäjäkunta alkoi esittämään tätä faktana "kunnes joku toisin todistaa". Vaihtoehtoinen fakta syntyi täysin tyhjästä.

Toisena tämän aktiivimallin motiivit. Tietenkään ne eivät ole kiusaaminen tai vittuilu vaan työllisyyden parantaminen. Miksi me edes keskustelemme punaviherpopulistin blokioksennuksista kun aiheesta on esimerkiksi kiinnostavien ekonomistien kannanottoja. Miksi STTK:n pääekonomistin lakia kannattava lausunto ohitetaan kerta kerran jälkeen uudestaan ja uudestaan? Tai ylipäätään tutkimustieto?

Mitä helvetin järkeä tässä on? Miksi me koulutamme ihmisiä ja rahoitamme tutkimusta jos ne voi kumota yksi agitaattori pelkällä retoriikalla?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kunhan luettelee säädöksiä. Juttuja juristi Timonen ei juurikaan näytä hoitavan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Nooh, en nyt noin pitkälle menisi. MV-lehden sijaan Timonen on jonkinlainen oman piirinsä "Mestari". Toki sillä erotuksella, että alkuperäinen sentään jaksaa jankata poikkeavien näkemysten kanssa, mutta Timosen kivet riittävät vain poistamaan vastaväitteet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitens tuo ykkösmestari oikein suunsa laittaa kun on oppositossa yhdessä kaikkien kamalien kulttuurimsrxilaisten kanssa ja siinä ihanassa oikeistohallituksessa onkin nuo vihatut siniset?
Kun ihmiset saavat oikeistohallituksesta olevine ja tulevine presidentteineen tarpeekseen he tuskin innostuvat ykkösmestarista joka kuitenkin olisi mieluiten kokoomuksen ja keskustan kanssa siellä vallan huipulla nimenomaan taistelemassa Soinin kanssa ihmeellisin kielikuvin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #10

En nyt varsinaisesti ymmärrä yhteyttä joidenkin puolueiden hallitus- ja oppositioaseman, ja parin faktoihin luovasti suhtautuvan, omassa vahvistusvinoumassaan piehtaroiville uunoille tarinoita kirjoittavan blogistin välillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Itsehän sinä mestarisi tähän toit. Minä vaan nappasin pallosta kiinni.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #17

Jep, minä toin vertailukohdaksi Timoselle uskovien "mestarina" pitämän blogistin, josta sinä nappasit suoraan pallon kulttuurimarxismiin, oikeistohallitukseen, sinisiin, Kokoomukseen, Keskustaan, Soiniin...

Toisaalta, enpä usko palstalta löytyvän kommenttia, josta et pystyisi samaa palloa nappaamaan. Kenkkumainen juttu kun grammarissa on vain yksi raita soitettavaksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Jaksoihan Timonen jankata hommahopojen ja muiden jankkaajien kanssa vuosia. Se on vaan aika hedelmätöntä jatkaa keskustelua heidän kanssaan. Korjaa virheellinen väite ja pahimmillaan sen toistamista jatketaan vielä vuosienkin päästä. Mestari myös usuttaa seuraajansa erimielisten kimppuun ja pyrkii hukuttamaan heidät kämykommenttitulvaan, toisin kuin Uuninpankkopoika.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Tuon kaikki kämyt tietävät mitä ihan pokkana vaan valehtelevat ideologisesti.
Oikaistun väitteen toistaminen on kämyjen metodi ja ihanne.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

PP: "Saku "Goebbels" Timonen on erikoinen ilmiö. Hän on ikään kuin virallisesti hyväksytty versio MV-lehdestä."

Kommenttisi on (jälleen kerran) alapuolella arvostelun ja sen tiedät itsekin. Syyllistyit loukkaavaan kielenkäyttöön ja panetteluun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eihän Pylkkönen muuta kuin antaa äärioikeistolle kasvot ja äänen. Voisi sanoa että pelaa sivistysporvareiden ja vasemmiston pussiin.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #15

Vai ihan äärioikeistoa. Kaikkea sitä kuulee:D

Sinin anturit ovat epäkunnossa.

Timo Heikkila

Miten tuo otsikointi liittyy blokikirjoitukseen? Ei ymmärrä!?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Eiköhän se valittajien ongelma ole se, että Timonen ei anna kommentoida ihan mitä sylki suuhun tuo. Pitäisi osata perustella sitä mielipidettä ja sitä miten joko Timosen mielipide olisi väärä tai oma oikea. Niiltä blokatuilta ei ole onnistunut kumikaan versio. Yhdenkään oikeasti fiksuna pitämäni henkilön mistään pulueesta ei ole tarvinnut Timosen linjasta valittaa. Pikemminkin kaikki ovat sitä kehuneet.

Ja kukaan ei estä kumoamasta Timosen kirjoituksia vaikka täällä sensuraoimattomassa usarissa, jossa on vapaat kädet hörhöillä. Ei ole rohkelikkoja yrittämässä näkynyt. Lähinnä käytetty logiikka on se, että kun hörhöilyä ei sallita, se merkitsisi Timosen olevan väärässä. Sitä logiikkaa taas ei kukan hörhövapaa tosissaan ota.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Parkkola!!

Kummasta sinä oikeastaan puhut: itsestäsi vaiko Timosesta?

Saamani bannin jälkeen blogisi ei ole minua kiinnostanut.

Pata kattilaa ja niin edelleen...

Käyttäjän JukkaTanttari kuva
Jukka Tanttari

#18
Ks. Timosen blogi "Kun kysymään ruvettiin", julkaistu eilen illalla 29.12.

linkki:
http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2...

Vallan merkillistä stooria.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"...epäilyttävältä vaikuttaa sellainen toiminta missä kirjoittaja saa lehdestä rahaa tekstejään vastaan." Tuossahan meillä on todellinen ajattelija : D

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, Kokoomuksen "älykkö-osasto" ollut näköjään twitterissä asialla.... tehden itsensä taas vaihteeksi naurunalaiseksi.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Suomessa on pidemmän aikaa rajoitettu vihapuhetta. Siihen kuuluu mm. politiikkojen ja lehtimiesten arvostelu nykyään.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Lainausta

"Mainittakoon, että Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuron asiallinen vastaus kertoo todellisesta ammattitaidosta. Kokoomuksen linja tuli kyllä kerralla selväksi. Hallitusta ei saa arvostella, ei ainakaan mediassa. Työstä ei pidä maksaa, ei ainakaan silloin, jos työ sisältää hallituksen arvostelua.

Tämä tästä pienoisesta ja huvittavasta somekohusta. Ymmärränhän minä, että vauhdilla kannattajia keräävä aktiivimallin vastainen kansalaisaloite ja kokoomuksen aleneva kannatus huolestuttavat. Ilmoitan kuitenkin, että minulla ei ole pienintäkään aikomusta käyttää tekstejäni ennakkosensuurissa kokoomuksen puoluetoimistossa ja pyytää niille julkaisulupaa. Olen viime päivinä arvostellut hallitusta erityisen kitkerästi työttömyysturvan aktiivimallin runnomisesta läpi, ja niin teen nytkin.

Syy aktiivimallin arvosteluuni ei ole se, että se koskettaisi minua. Jostain kumman syystä monilla on sellainen käsitys, että työttömien puolesta ei saa puhua, jos itse pärjää omalla työllään. Silloin ilmeisesti pitäisi liittyä soimaajien kuoroon haukkumaan työttömiä sohvalla makaajiksi. Se ei sovi minun ajatteluuni.

Epäoikeudenmukaisuuden lisäksi arvostelen hallitusta myös siitä, että se sivuutti perustuslakivaliokunnan lausunnon tekemättä esitykseensä yhtään korjausta. Näin valiokunta sanoi lausunnossaan:

Koska työttömillä ei edellä todetuista ja erilaisista yksilöllisistä syistä ole yrityksistään huolimatta välttämättä mahdollista täyttää lain tarkoittamaa aktiivisuusvaatimusta, ehdotusta ei voida pitää perustuslain kannalta ongelmattomana. Perustuslakivaliokunta on vakiintuneesti korostanut, että etuuden epäämisen pitää olla asiallisesti perustellussa suhteessa siihen, minkälaisia työllistymisen edistämistä tarkoittavia toimintoja on ollut tarjolla ja mitä työttömänä olevan henkilön syyksi voidaan lukea. Nyt arvioitavassa hallituksen esityksessä on sitä vastoin sen perusteluidenkin mukaan kyse ”kaavamaisesta laskusäännöksestä” vailla yksilöllistä harkintaa.

Tämä ei ilmeisesti ollut riittävän selvästi sanottu. Kun nyt kysymään ruvettiin, niin minä kysyn vuorostani:

Miksi hallitus ohitti perustuslakivaliokunnan lausunnon? Miksi oikeuskansleri ei puuttunut asiaan? Vai eikö tällaisia saa kysellä?"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulla on sellainen olo, että se heikompilahjainen lukijakunta ei Timosen tekstejä lue, niille riittää mv-lehti ja homma-forum.

Täällä niitä välillä kyllä näkee, ja sitten kun niiden pinna kiristyy, niin mullekin ne laittavat sähköpostia tai viestiä faceen.

Huvittavia ääliöitä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kyllä mulla on ainakin vahva käsitys siitä että Timonen tai hänen paimennettavansa ovat nimenomaan sitä porukkaa joka ignooraa tehokkaasti tutkimustiedon ja ajaa fiiliksellä päin seiniä. Kyse on vihan lietsonnasta ja oman kuplan vahvistamisesta. Asiallistenkin haastojen bannaajana Timonen päihittää luultavasti koko somen.

Hän on populisti jolle valitettavasti löytyy yleisö.

Timonen ei esimerkiksi kertaakaan maininnut tätä esitystä puidessaan sen perusteita: tutkimusnäyttöä kepittämisen hyödyistä. Se on todella tärkeä osa analyysiä. Ilman sitä ei ole analyysiä.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Analyysi kyllä suoritettiin mutta se ohitettiin

"Epäoikeudenmukaisuuden lisäksi arvostelen hallitusta myös siitä, että se sivuutti perustuslakivaliokunnan lausunnon tekemättä esitykseensä yhtään korjausta. Näin valiokunta sanoi lausunnossaan:

Koska työttömillä ei edellä todetuista ja erilaisista yksilöllisistä syistä ole yrityksistään huolimatta välttämättä mahdollista täyttää lain tarkoittamaa aktiivisuusvaatimusta, ehdotusta ei voida pitää perustuslain kannalta ongelmattomana. Perustuslakivaliokunta on vakiintuneesti korostanut, että etuuden epäämisen pitää olla asiallisesti perustellussa suhteessa siihen, minkälaisia työllistymisen edistämistä tarkoittavia toimintoja on ollut tarjolla ja mitä työttömänä olevan henkilön syyksi voidaan lukea. Nyt arvioitavassa hallituksen esityksessä on sitä vastoin sen perusteluidenkin mukaan kyse ”kaavamaisesta laskusäännöksestä” vailla yksilöllistä harkinta "

Suomen sosiaalimenot olivat:
66,3 miljardia euroa vuonna 2015.Vuonna 2015 sosiaalimenot ovat noin 31,6 prosenttia bruttokansantuotteesta. Tämä on 0,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuonna-14
Menojen rahoitusSuomen sosiaaliturva rahoitetaan seuraavasti:työnantajien maksuilla 34,4 prosenttiavakuutetut maksavat 13,3 prosentti valtion rahoituksesta 26,5 prosenttia kuntien rahoituksella 20,8 prosenttia Loput noin 5 prosenttia katetaan sosiaaliturvarahastojen tuotoilla.Suomessa sosiaalimenotilastoista vastaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitos.JK. 66,3 miljardia euroa38,5% (sairaalat ,laitokset ym)Kelan osuus tuosta oli 27,8

Huom:Työttömien osuus Kelan tuista 7%
Keneltä poistaisit sosiaaliturvan? Mihin nuo kerätyt varat laittaisit?

Yksi keskeinen osa muutosta on ihmisen arvon nostaminen takaisin yli rahan. Yksi suurimpia haasteita tulevassa kehityksessä päätöksentekijöiltä

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Menen aiheesta hieman sivuun. Olen monesti ajatellut, miten juristeilla voi olla samasta asiasta niin poikkeavat käsitykset. Jos lukee esim. SAK:n ja EK:n juristin kirjoituksen tms. samasta asiasta, niin välillä täytyy tarkistaa, onko kyse samasta asiasta. Joskus tulee mieleen, ovatko he istuneet samoilla työoikeuden luennoilla ja osallistuneet samoihin tentteihin.

En ole koskaan huomannut esim. insinööreillä yhtä suuria näkemyseroja. Jos toinen sanoo, että vesi virtaa vuorelta alas, niin toinen sanoisi, että vesi virtaa ylös vuorelle.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #34

Insinöörit väittelevät lähinnä muotoilijoiden kanssa. Muotoilija sanoo että vesi on pakko panna virtaamaan ylös vuorelle koska se on esteettistä. Insinööri sanoo että ei, se maksaa niin paljon että kukaan ei halua sitä.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Talouskasvu ei ole Suomellekaan kestävä ratkaisu ihmisten ja yhteiskunnan ongelmiin. On aika turha näperrellä eläkeiän nostojen ja ikuisen tehostamisen parissa, kun todella perinpohjainen muutos on tarpeen ennemmin tai myöhemmin. Muutos, joka koskee taloutta rahaa, työtä, jakamista,sekä koko ihmisen elämänkaarta .

Yrittäjien menestyminen se tässä pääasia pitää olla, suomalaisen tuotteen kehittely ja markkinointi etunenässä pitää mennä. Eikä viedä valmiita suomessa kehitettyjä ja maksettuja malleja ulkomaille. Kyllä yritykset sitten kaivavat työttömät töihin, kun tarve vaatii.

Yksi keskeinen osa muutosta on ihmisen arvon nostaminen takaisin yli rahan. Yksi suurimpia haasteita tulevassa kehityksessä päätöksentekijöiltä

Suomessa työttömiin suhtaudutaan toisen luokan kansalaisina, joilla hädin tuskin on ihmisarvoa. On kuitenkin kansantaloudellisesti ja inhimillisesti ottaen traagista, jos suuri osa yhteiskunnasta sekä sosiaalisesta pääomasta päästetään syrjäytymään ja heidän potentiaaliaan ei pystytä käyttämään.

Tuo aktiivimalli on hallituksen synninpäästö itselleen, eli jotain on tehty ja itse asia vyörytetään työttömän harteille. Leikkauksesta tehdään sellainen, että siitä sitten masentuneen työttömän pitää syyttää itseään, kun kerran hallitus on antanut hänelle mahdollisuuden ja siitä huolimatta hän taas epäonnistui.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jairi Palonen, Timosen kirjoituksesta ja Kokoomuksen puoluetoimistossa työskentelevän kommentista ei voi vetää johtopäätöstä, että puolueiden sisäpiiri toimisi pitääkseen valta-aseman tuottaman tulonsa.

Itse asiassa minä uskon puolueiden sisäpiirien työskentelevän saavuttaakseen tavoitteensa ja pitääkseen lupauksensa eturyhmilleen. Tämä työttömyysturvan aktiivimalli on hyvä esimerkki puolueiden johdonmukaisuudesta: kaikki tietävät, että aktiivimalli tulee saamaan paljon vastustusta. Silti hallituspuolueet lähtivät ajamaan tätä, niiden ideologian mukaista mallia. Ei tällä tiellä valta-asemaa pönkitetä. Päinvastoin.

Ymmärrän hyvin, että Timonen ja Palonen ja hyvin monet muut ovat kiukuissaan aktiivimallista. He näkevät asian työttömän kyykyttämisenä. Aktiivimallin voidaan kuitenkin nähdä olevan työttömän parhaaksi, jos vain halutaan katsoa aktiivimallin perusteluita.

Meillä on nyt takana pitkän pitkä taantumakausi. Työttömyys on kirpaissut lähes jokaista suomalaistaloutta jollain tavoin. Jokaisella lienee ainakin lähipiirissä työttömyyteen ajautuneita. Työttömyyden pitkittyessä työttömän mahdollisuudet työllistyä heikentyvät olennaisesti. Aktiivimallin tarkoituksena on aktivoida ja estää "laitostumista".

On toki inhottavaa, että syyttään työttömäksi joutuneelle asetetaan velvoitteita työllistää itsensä. Mutta ei sitä kukaan muu voi työttömän puolesta tehdä. Hallitus valitsi työkalukseen kepin. Ovatkohan porkkanat olleet vähissä taikka peräti tyystin loppuneet?

Suomalaisista puolet hyväksyy aktiivimallin. 35 % vastustaa aktiivimallia - tai oikeastaan sen perusteluita. Näin, vaikka aktiivimallia vastustava kansalaisaloite saakin hetkessä satatuhatta allekirjoittajaa ja yhteensä varmaan kaksisataaviisikymmentä allekirjoitusta. Vihainen joukko on pienempi otos koko äänestäjäkunnasta, mutta voi riittää työväenliikkeen avulla hallituksen perääntymiseen.

Politiikka on sellaista.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Aktiivimalli: Niin kuin yrityksissä on tulospalkkaus, niin täytyy olla myös veronmaksajilta palkkansa saavilla. Se estäisi tehokkaasti korruptiota, lahjontaa, oman edun tavoittelua sekä poliittista valehtelua ja ”lehmäkauppoja”. Seurauksena olisi se, että kaikki puhaltaisivat yhteen hiileen.Tämä malli kehittäisi avan oikeesti työpaikkoja ja veronmaksajia suomeen.

Niin kansanedustajien, ministereitten, valtion ja kuntien virkamiesten palkat on jäädytettävä nyt, ja keväällä valtion tilastojen valmistuttua heidän palkkojaan nostetaan tai lasketaan edellisen vuoden valtion eri tunnuslukujen perusteella.

Kyllä meillä on tulonjakoon vaikuttavia rakeenteellisiä malleja ja etuisuuksia jotka suosii hyvin toimeentulevia. Näitä purkamalla ja siirtämällä yrityksien verojen kevennykseen, aloilla joilla työskentelee vähemmän koulutettua ihmisiä tulisi luonnollisia työpaikkoja.Nyt näitä pyöritetään kalleilla kurseilla joissa opetetaaan sanomaan kättä päivää.Esim. Valtio ja kunnat pitäisi ottaa enempi vastuuta työllistämiseen, verojen kohdentamisella työllisyyteen. Valtiollahan on verotusoikeus.

Koko Mykkäsen ajatus on kieroutunut, että työttömien työllistyminen olisi se pää pointti tässä.Yrittäjien menestyminen se tässä pääasia pitää olla, suomalaisen tuotteen kehittely ja markkinointi etunenässä pitää mennä.Ei viedä niitä suomessa maksettuja sekä kehitettyjä malleja ulkomaille. kyllä yritykset sitten kaivavat työttömät töihin, kun tilauskirjat pullottavat uusia tilauksia

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Uusien työpaikkojen syntyä vauhdittaa talouskasvu. Talouskasvua vauhdittaa uusien työpaikkojen täyttäminen. On ongelmallista, etteivät uudet työpaikat täyty sillä vauhdilla kuin suuren työttömyyden aikana olettaisi. Toki asumisen edellytykset eivät nekään ole täyttyneet toivottuun tahtiin esimerkiksi Uudenkaupungin ympäristössä.

Me tarvitsemme entistä enemmän mukautuvaa työvoimaa tulevaisuudessa. Asuinpaikka tai aiempi koulutus, ansiotaso tai asema eivät enää voi olla ratkaisevina tekijöinä.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Ongelma ei ole työn hakeminen vaan työn saaminen. Eli kysymys maan hallituksella tulisi olla: ”Miksi yritykset eivät palkkaa henkilökuntaa?”

Jos työttömille haluttaisiin saada töitä, tulisi hallituksen edesauttaa yritysten mahdollisuuksia palkata uutta väkeä lisää. Nyt monet pienet ja keskisuuret ja jopa suuret yritykset tuskailevat työpaineiden alla, mutteivät voi palkata yhtään työntekijää lisää valtavien sivukulujen takia.

Jos hallitus haluaisi työllisyyden lisääntyvän, se tiputtaisi saman tien työntekijästä koituvat lakisääteiset maksut puoleen.

Se mahdollistaisi yrityksille henkilökunnan lisäämisen saman tien. Jos hallitus ei tohdi kerralla tehdä näin isoa päätöstä, tehkää se portaittain: Jokainen uusi palkattu työntekijä puolella maksulla, ja tiputetaan saman tien yhdeltä aiemmin palkatulta työntekijältä maksut puoleen.

Yrityksen rekrytointi-into kasvaa, kun saa kahden henkilön työpanoksen yhden työntekijän kulujen hinnalla.

Tämä malli kannustaa yrityksiä palkkaamaan työntekijöitä, joka toki ensin vähentää valtion saamia tuloja, mutta ajan myötä vähentää niitä todella runsaasti työttömyyden vähenemisen seurauksena.

Nythän ministeriöissä osataan vain katsoa työttömien määrää, ja nostaa yrityksille koituvia maksuja, että voitaisiin hoitaa työttömyydestä johtuvat kulut.

Istukaa hetki hiljaa, ryhtykää ajattelemaan ja esittäkää kysymys itsellenne.

Älkää kysykö ”Miksi työtön ei mene olemattomiin töihin”, vaan kysykää sen sijasta ”Mikä estää pienten yritysten kasvun ja henkilökunnan palkkauksen”.

Saatatte yllättyä ajattelun suomasta vastauksesta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tämä aloite näyttää olevan lähinnä työttömyysturvan leikkuri. Aktiivisuuden osoitukseksi pitäisi riittää aktiivinen työnhaku ja pyrkiminen työllistymistä edistävään koulutukukseen. Jos töitä ei löydy eikä tuollaista koulusta ole tarjolla, niin asian pitäis olla selvä. Leikkausta ei tapahdu.
Luulempa, että kaikenlaiset kurssitkin tuppautuvat täyteen ihmisistä joille niistä ei ole hyötyä.

Byrokratian kasvattamiselta tämä kyllä vaikuttaa.

Sinänsä olen kyllä sitä mieltä, että monet kikkailevat välttyäkseen aktivoitumiselta, jos sopivaa duunia ei löydy. Tälläkin palstalla terveeltä näyttävät ihmiset kertovat, että työtä ei löydy. Ehkä tarjolla olisi vain siivoojan paskaduuneja tai muuta. Kyllä sellaiste töiden pitää työttömälle kelvata.

Uuninpankopoika linkittää tällaiseen uutiseen, joka on todellinen ongelma myös. Timosen mielestä se ei ilmeisesti ongelma ole? En tiedä. TImosen paatosta ei useinkaan jaksa kahlata.

https://www.verkkouutiset.fi/il-aktiivimallialoitt...

Tämä uutinen on muuten aiheellinen, mutta henkilön sormella osoitteleminen ei sitä ole. Tässä yritetään mustamaalata aloiteen tekijää. No puheenvuoron aktiiveille mustamaalaminen ja solvaaminen on tietenkin arkipäivää, kun se vaan osuu vihatun nilkkaan, joten tuskin tämmöinen oikeasti haittaa.

Kyllä jotain on todella pielessä, jos ihmiset eivät ole valmiita ottamaan vastaan työtä, josta palkka on alle 2600€kk. Tunnen lukuisan joukon läheisiä, joiden palkat eivät ole koskaan olleet yli 2600€ ja paisineet töitä jatkuvasti. Tulee ihan mieleen, kuten olen heille sanonut, että aivan turhaan. Toisille yhteiskunta tarjoaa lokoisat kotonamakoilut tuolla hintaa. No ei se kaikkia miellytä. Ehkä on arvostettu työntekoa kotona. Tyhmäähän se on. Tätä hyötyä työstä kavennetaan koko ajan.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Kyllähän varmasti työttömistä on osa joka on passivoitunut, ja kynnys lähteä työelämään on korkia, tätä ei saa kuitenkaan yleistää.Ei kaikki voi pakkaantua etelään, työn perään. Alueellinen työvoimapolitiikkaa vaatii myös valtio vallan ohjausta.Meillä on maaseutu se voimavara, maaatalous ym. .Jos sinne jää vain vanhukset, niin loputkin maaseudusta kuihtuu.Myös eripituiset pätkätyöt, jos ne on kaukana, tuo kustannuksia , enempi mitä on hyötyä. Vaatii jo kahta autoa, jos molemmat on töissä, nämä jo rasittaa perheen taloutta.
Nyt lähdettiin sieltä mistä aita on matalin, kun pitäisi kohdentaa katse työpaikkoihin, miksi ei työantajat työllistä.

Syy on yksinkertainen julkinen byrokratia rasittaa yrityksiä työllistämistä.
Yrityksillä ei ole työllistämispakkoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinähän sen sormea osoittavan linkin tänne laitoit.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

On siinä totta toinenpuoli ja soisi nousevan keskuteluun. Toimenpiteitäkin tarvittaisiin. Hän on omia mielipitetään kertonut ja saanut julkisuutta.

Eikä se sinua haittaa. Sinähän olet ihan ykkönen osoittelijana sekä vihaajana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

"Eikä se sinua haittaa".
Taas rakennat vihamielisyyttä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #44

Lue omia aiempia kommenttejasi tästäkin blogista. Jos joku rakentaa vihamielisyyttä täällä ja maalittaa omissa blogeissaan nimeltä miniten, niin kuka?

Eipä silti. Kuka meistä täydellinen olisi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Asiastahan et keskustellut lainkaan.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Aivan väärin päätetty tupo- 2007 Kokooomuksen Jyrki Kataisen tasaarvo-Tupo ratkaisu kääntyi itseään vastaan, ei mikään viisas raha alkanut tätä rahoittamaan, pääomat piiloutu ulottomattomiin-veroparatiisiin.
Nyt säästöt ja leikkaukset ovat olleet rajuja, jotka pääasiassa on kohdistunut yhteiskunnan heikompiosaisiin, sekä matalapalkka aloihin. Koska kukaan ei halua luopua "saavutetuista eduista" Valtion osuudet ovat rajusti tippuneet kunnilta, joka on johtanut velkaantumiseen.
Työttömän aktiivimalli- koko hallituksen sekä Mykkäsen ajatus on kieroutunut, että työttömien työllistyminen olisi se pää pointti tässä.

Yrittäjien menestyminen se tässä pääasia pitää olla, suomalaisen tuotteen kehittely ja markkinointi etunenässä pitää mennä. Eikä viedä valmiita suomessa kehitettyjä ja maksettuja malleja ulkomaille. Kyllä yritykset sitten kaivavat työttömät töihin, kun tarve vaatii.
Tuo aktiivimalli on hallituksen ja koko Tupo järjestelmän synninpäästö itselleen, eli jotain on tehty ja itse asia vyörytetään työttömän harteille

Toimituksen poiminnat