JairiPalonen

Vaaleissa valitaan edustajat jotka kannattavat demokratiaa ei pakkoa.

Vaaleissa valitaan edustajat jotka pitäisi kannattaa Länsimaista demokratiaa ei pakkoa. Poliittinen eliitti jarruttaa vapaata kielivalintaa, vastoin kansan tahtoa, vaalikaudesta toiseen lupauksista huolimatta..Kielivaranto karttuu hitaasti, sillä oppi ottaa väistämättä aikansa. Nyt pitäisi ennakoida sitä mitä tarvitaan muuttuvassa kielimailmassa..

Tuore selvitys Suomen kielivarannosta on silmiä avaavaa. Suomessa on kaksi virallista kieltä. Suomi ja Ruotsi: 88,3 % / 5,3 % kielisuhteella."

Globaalinen kielimailma muuttuu.Viime vuoden lopussa Manner- Suomessa asui vieraskielisiä yhteensä 351 738 ja puhuttiin jo yli 150:tä eri äidinkieltä. Ruotsinkielisiä oli 263 948. Suomi on monikulttuuristunut ja -kielistynyt viime vuosina voimakkaasti kasvaneen maahanmuuton myötä.

Internet on teknisesti yhdistänyt maat ja ihmiset. Sen lisäksi tarvitaan yhteinen kieli .Englanti on kieli jota puhutaan noin 80% mailman kielistä ,siitä onkin muodostunut kieli jolla pärjää laajimmin kansainvälisessä kanssakäymisessä. Kieli on ajattelun väline ja jos sen hallitsee huonosti, on oletettavaa, että sen ymmärtäminenkin on vaikeaa.

Lisääntyvä matkailu,työperäinen maahanmuutto sekä kansainvälistyminen tarvitsee kieliosaajia, Tilastojen mukaan myös nuoret ovat haluttomia opiskelemaan kieltä, mitä he ei arjessa kohtaa.Ruotsin kieltä ei pystytä enää perustelemaan nykymuodossaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

"Ruotsia on luettava, koska Suomi on kaksikielinen maa".

Mutta mitä "kaksikielisyys" lopulta antaa suomenkielisille?

Vaatimuksia ja velvollisuuksia, velvollisuuksia ja vaatimuksia!

Julkisen sektorin kielitaitovaatimukset aiheuttavat
korkeakoulujen virkamiesruotsivaatimukset, korkeakoulujen virkamiesruotsi taas aiheuttaa peruskoulun ruotsivelvollisuuden.
Ja kaikki tämä vaatimus ja velvollisuus, koska "kaksikielinen maa".

Jotta suomenkielisiin kohdistuvat vaatimukset ja velvollisuudet saadaan kohtuullistettua, Suomesta on tehtävä virallisesti yksikielinen valtio.

Yksikielisessä Suomessa suomenkielinen väestö saa nauttia suomenkielisyydestään ilman ylimitoitettuja kielipoliittisia vaatimuksia ja velvollisuuksia. Vähemmistöjen oikeudet puolestaan turvataan vähemmistöpolitiikalla, ei kansalliskielipolitiikalla.

Kunnat valittavat resussipulasta: Ruotsinkielen opettajat voisi mennä uudelleenkoulutukseen, ja päivittää kielen opetuksen siihen tarpeeseen että se hyödyttää koko kansantaloutta, nyt pakkoruotsin opetus syö kansantalouden varoja, Opettajat ovat tässä RKP.n sidosryhmässä poliittisesti,sekä kuntien sivistyslautakunnat.Vapaa kielivalinta ei pääse vastaamaan globaalisen kielimailman tarpeisiin

Toimituksen poiminnat