JairiPalonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lomautukset

Määräaikaiset työsopimukset eivät mahdu takaisinottovelvollisuuden yhtälöön

 

yesNyt kovalla tohinalla yritetään ratkaista tätä käsillä olevaa irtisanomislakikiistaa määräaikaisten sopimusten kautta, mutta tulee myös muistaa, että meillä on tällä hetkellä voimassa melkoinen Rubikin kuutio:

 

Työnantajan takaisinottovelvollisuus

Lomautetuille aktiivimallia, yrityksille yritystukia

Työttömyysturvan aktiivimalli koskee työttömien lisäksi myös lomautettuja. Esimerkiksi hiihtokeskuksissa tehdään paljon sesonkisidonnaista työtä, jolloin kesäkautena ei tarvita yhtä paljon työvoimaa kuin talvella. Mikäli siis olet sesonkityöntekijä ja sinut on lomautettu yli 65 päivän ajaksi, myös sinun on osoitettava aktiivisuutesi.

Ei lomautuksia - metsurit ennallistamaan soita tai pienpetopyyntiin

Metsähallitus ilmoitti lokakuun lopussa aloittavansa metsureidensa kanssa yt-neuvottelut. Neuvottelujen kohteena ovat kaikki Metsähallituksen palveluksessa työskentelevät 357 metsuria, jotka suunnitellaan lomautettavaksi sydäntalven ajaksi, tammikuusta-maaliskuuhun.

Kuntatyönantajien Markku Jalonen hakee täyttä törmäyskurssia

18.8. HS    Kuntatyönantajat: Opettajien lomautukset pyritään sijoittamaan viikonlopuille

Opettajien lomautukset pyritään järjestämään niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa opetukselle, sanoo Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen. 

Kuntatalous


Askel vuosiin oikeaan suuntaan, kun vaihtoehtona olisi ollut asumiseen liittyvien kustannusten hintojen nousu, tai jatkuva velkaantuminen. Tämä olisi kurittanut juuri vähävaraisia, sekä pienellä eläkkeellä olevia eläkeläisiä. Tässä olisi ollut kärsijöinä paljon suurempi joukko, kuin muutaman päivän kuntatyöntekijäin lomautus, joiden taloutta lomautukset tuskin kaataa. Tämä oli yksi tärkeä perusteeni kannattaa lomautuksia.

Tänäkin vuonna kunnat lomauttavat opettajiaan

Yksi viime vuosien vaikeuksien merkki ja peili on taas Iltalehden otsakkeena ja näköjään vieläkään tästäkään aiheesta ei pystytä kirjoittamaan mitään järjellistä. Vain samoja eri päätöksenteon asteille asettuvia ristiriitaisuuksia raapustetaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä